به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، رویداد دریچهای به آینده با موضوع «آینده فناوری» در سالن سروش شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد. در ابتدای این رویداد اولگ موسسیان، مدیرعامل پارک علم و فناوری دانشگاه ایالتی مسکو روسیه، اظهار کرد: ما قدیمیترین پاک فناوری را در مسکو روسیه داریم که وظیفه آن ایجاد بستری مناسب برای شرکتهای فناور است و شرکتهای مختلفی در دنیا را جذب میکند. سالانه هزاران فعالیت علمی و تحقیقاتی در این پارک انجام میشود که بالغ بر 200 میلیون دلار گردش مالی دارد.
وی افزود: به نظر من فعالیتهای استارتاپی میتواند جهان را متحول کند. اینتل، انویدیا، اپن اِیآی و گوگل نمونهای از این شرکتها هستند که فعالیت خود را به صورت استارتاپی شروع کردند و امروز بسیار در راه خود موفق هستند. شرکت اینتل امروز به جایی رسیده است که به سرعت پردازندهها را ارتقا میدهد و حتی سال به سال باعث کاهش قیمت آنها میشود.
مدیرعامل پارک علم و فناوری دانشگاه ایالتی مسکو روسیه گفت: کمکهای مالی از سوی دولت با هدف تشویق دانشجویان برای فعالیتهای پژوهشی و استارتاپی در زمینه فناوریهای روز دنیا مانند هوش مصنوعی انجام میشود. پرداخت یک میلیون روبل در قالب دو هزار گرنت فناوری در سال، تاسیس 50 استارتاپ استودیو در دانشگاهها و 10 صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر از جمله این اقدامات است. شاخص کلیدی ما برای این حوزه، دستیابی به 30 هزار استارتاپ دانشگاهی در پایان سال 2030 میلادی است.
اولگ موسسیان ادامه داد: دیجیتال سازی و هوش مصنوعی، توسعه ارتباطات و فناوریهای ارتباطی یکی از محورهای توسعه فناوری است. در روسیه و دیگر نقاط جهان بسیاری از فعالیتهای رایانهای از طریق هوش مصنوعی انجام میشود. از سوی دیگر 10 سال پیش همکاری ما با هدف حمایت از پروژههای پایلوت برای ورود فناوری هوش مصنوعی به صنعت و دانشگاه با دانشگاه MIT آمریکا آغاز شد. توسعه هوش مصنوعی و ورود آن به صنعت و دانشگاه یکی از نکات مهمی است که در این پارک فناوری دنبال میشود. بر این اساس در حال حاضر دانشگاههای روسیه نسبت به گذشته فعالیتهای چند برابری دارند و نزدیک به 500 هزار پروژه طی این مدت انجام دادهاند.
وی در نهایت خطاب به دانشجویان گفت: شما جوان و تحصیلکرده هستید و فرصت دارید تا استارتاپهای مختلفی را راهاندازی کنید. شما میتوانید برای شروع تصمیم بگیرید و دنیا را تغییر دهید.
لجستیک؛ نیاز بیبدیل هر کسبوکار نوپا
در بخش دوم بابک عقیلی نسب، مدیرعامل شرکت پستکس، با موضوع نقش هوش مصنوعی در تحول فرآیندها و بهینهسازی لجستیکی به سخرانی پرداخت و اهمیت این حوزه را تشریح کرد. به گفته وی میزان نفوذ اینترنت در کشورهای پیشرفته 90 درصد و در ایران 82 است که نشان میدهد از هر 10 نفر حداقل 8 نفر از اینترنت و دستاوردهای آن استفاده میکند. توسعه کسب و کارهای کوچک عمیقا وابسته به لجستیک است. اگر امروز یک کسب و کار آنلاین شکل میگیرد قطعا در انتهای زنجیره تامین به لجستیک نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت پستکس گفت: نیاز فعالین تجارت الکترونیک در لجستیک خرده فروشی موارد مختلفی اعم از تحویل قابل اعتماد و کارآمد، ردیابی بسته، خدمات تحویل انعطاف ناپذیر، خدمات ارزش افزوده و نرخهای رقابتی و یکپارچهسازی با پلتفرمهای تجارت الکترونیک است که باید به آنها توجه شود.
معاملهگری و آموزش در بازارهای مالی با کمک هوش مصنوعی
مجتبی صفری، مدیرعامل بایتیکل، نیز در این رویداد با موضوع تجربه یادگیری ارزهای دیجیتال با کمک هوش مصنوعی به سخرانی پرداخت. به گفته وی فعالیت در بازارهای مالی به ویژه ارزهای دیجیتال امروزه به یکی از فعالیتهای رایج تبدیل شده اما از آنجا که هیج کس برای یادگیری دوچرخه سواری، کتاب آموزش دوچرخه سواری نمیخواند، برای یادگیری نحوه فعالیت موفق در بازارهای مالی نیز باید به صورت عملی اقدام کرد.
مدیرعامل بایتیکل افزود: بر همین اساس بایتیکل اصلیترین خدمت خود را بر نحوه ورود افراد به بازار با کمک هوش مصنوعی قرار داده است. این افراد پس از ورود امن و بیضرر به بازار (پول مجازی)، اقدام به فعالیت در بازار کرده و پس از آن بایتیکل به کمک هوش مصنوعی رفتار و معاملات آنها را تحلیل و راهکارهای مناسب را به آنها پیشنهاد میکند. به علاوه با در اختیار قرار دادن تحلیلهای مناسب، آنها را برای موفقیت در بازار یاری میکند.
لزوم توجه به تولید برق از باد
علی شهریاری، مدیرعامل شرکت آتی ایده انرژی، نیز نقش باد در تامین انرژی شهرهای آینده اشاره کرد و گفت: انرژیهای تجدید هرگز جایگزینی ندارد. بر اساس دادههای موجود 7 کشور برتر در زمینه تولید برق از انرژی باد عبارتند از چین، آمریکا، آلمان، برزیل، انگلستان، هند و اسپانیا هستند اما نکته قابل توجه است که اگر ظرفیت کشورهای دوم تا هفتم این لیست را با هم جمع کنیم، باز به ظرفیت اولین کشور یعنی چین نمیرسد.
وی افزود: امروز چین بزرگترین و مهمترین کشور در زمینه تولید برق از باد هستند. به طور متداول دو نوع نیروگاه بادی وجود دارد، اگر روی زمین بنا شده باشند نیروگاههای آن شور (Onshore) و اگر در دریاها باشند آف شور (Offshore) نامیده میشوند. با توجه به نرخ رشد جمعیت جهان که بر اساس پیشبینیها تا سال 2050 به میزان 25 درصد افزایش خواهد یافت و از آنجا که سوختهای فسیلی در حال پایان است، باید هرچه زودتر به استفاده از منابع جایگزین به ویژه انرژی بادی حرکت کنیم.
تعداد بازدید : ۵۸ تاریخ: 1403/02/26
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
مهندس آقابابایی مشاور رئیس شهرک در توسعه همکاریهای راهبردی شد
مهندس سودابه آقابابایی با دریافت حکم از دکتر سیدمهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنو…